Restorative yoga med Sound healing

En terapeutisk yogaform för djup återhämtning och vila.

Restoretavie yoga är enkelt att utföra och passar bra att göra hemma. Den utförs med avslappnade muskler och för de flesta är den största utmaningen att vara still i en position under så lång tid, men om man tillåter att det får ta lite tid, brukar det bli lättare att slappna av. Djupavslappning är ett
tillstånd av fullkomlig stillhet, varande där sinnet är tyst och helt utan ansträngning.

En terapeutisk yogaform för djup återhämtning och vila

Restorative yoga är en terapeutisk form av yoga grundad ur iyengaryoga med syfte att läka kroppen från stress, sjukdom och eventuella skador. Att placera kroppen i olika positioner och vila ger en oerhörd kraft till vår kropp för att kunna läka sig själv under perioder av oro, trötthet och livsomställningar.

Två viktiga delar av restorative yoga är djupavslappning och en mjuk följsam andningsrytm. Tillsammans stimulerar det parasympatiska nervsystemet och lugnar ner våra inre organ, vilket ger vår kropp möjlighet att omdirigera vår ¬energi till egen läkningsprocess. Restorative yoga passar alla utövare som vill förebygga stress eller behöver återhämta sig.

Att utöva restorative yoga

Positionerna anpassas efter varje individs förutsättningar, utövas sittandes eller liggandes och vi stannar i varje asana en längre stund, ibland upp till 20 minuter, beroende på hur vana vi är. Under ett pass rör vi ryggraden i alla riktningar, framåt, bakåt, vridning, sida, och inversion.

Positionerna är mjukare än i yinyoga och vi jobbar med flödena i kroppen istället för bindväven. Kroppen stöttas upp av kuddar, bolsters, filtar, band med mera för total vila. Ju mer stöd vi har desto djupare blir avslappningen. Vi tar därför god tid på oss och hitta en bekväm ställning innan vi går in i positionen.